Biologisch gevelreinigen

Steeds meer mensen die er voor kiezen om gevelreiniging toe te passen kiezen tegenwoordig voor een biologische manier van reinigen. In dit geval wordt er als het ware gebruik gemaakt van bacteriën die op de gevel worden aangebracht. Deze bacteriën zorgen er voor dat het vuil wordt aangetast en verwijderd waardoor een authentieke uitstraling kan worden bereikt. Wilt u eveneens gevelreiniging toepassen op uw gevel en wilt u graag kiezen voor een biologische manier van reinigen? In dat geval zetten we graag even alle verschillende kenmerken van deze vorm van reinigen voor u op een rijtje.

Waterdicht inpakken van de gevel

Het belangrijkste nadeel dat is verbonden aan biologisch reinigen is het feit dat de gevel als het ware waterdicht moet worden ingepakt. Dat lijkt op het eerste zicht misschien geen probleem, maar dat is het wel. Lang niet iedere gevel kan immers op deze manier worden ingepakt. Daar komt verder bij dat een dergelijke coating aanbrengen gepaard gaat met een extra kostenplaatje waar lang niet iedereen rekening mee zal hebben gehouden. Goed de mogelijkheden en de kostprijs hiervan onder de loep nemen is dan ook zeer belangrijk vooraleer de reiniging uit te laten voeren.

Gebruik van bacteriën

Het gebruik van bacteriën bij gevelreiniging lijkt op het eerste zicht misschien een beetje vreemd, maar in de praktijk kunt u hier uitstekende resultaten mee behalen. U moet er wel steeds rekening mee houden dat de bacteriën gedurende een periode van 24 uur op de te reinigen ondergrond moeten blijven zitten. Pas na deze periode kunnen ze worden verwijderd door de gevel af te spuiten. Hoewel biologisch reinigen vooral een persoonlijke en bewuste keuze is zijn er wel prima resultaten mee te behalen. Wilt u graag de uitstraling van uw gevel in haar oorspronkelijke staat herstellen, maar dan wel zonder een aanslag te plegen op het milieu? In dat geval is kiezen voor een biologische reiniging ongetwijfeld een interessante keuze!