Dak coaten

De uitstraling van onze woning is bijzonder belangrijk. Mensen zijn fier op hun huis en dat zorgt er voor dat ze er graag alles aan willen doen om deze er zo optimaal mogelijk uit te laten zien. Niet alleen het toepassen van een gevelreiniging kan u hierbij helpen, ook het aanbrengen van een coating voor uw dak kan bijvoorbeeld een interessante meerwaarde betekenen. Denkt u er eveneens aan om uw dak te laten coaten? Aarzel dan niet langer, lees snel verder en ontdek welke interessante voordelen dit met zich meebrengt.

Wat is dakcoating precies?

Indien u er voor wenst te kiezen om uw dak te laten coaten wordt er eigenlijk als het ware gewoon verf op de dakpannen gespoten. Deze verf (die kan worden aangebracht in elke gewenste kleur) maakt het mogelijk om uw dak er opnieuw helemaal als nieuw uit te laten zien. Dat is echter niet alles, want deze speciale verf zorgt voor een extra isolatielaag waardoor een optimale temperatuurregeling kan worden verkregen terwijl uw dakpannen ook nog eens beter worden beschermd. Omdat de coating niet alleen op de pannen blijft liggen, maar ook in de ondergrond trekt is ze niet of nauwelijks vatbaar voor weersverschijnselen zoals regen of sneeuwval.

Voordelen van dakcoating

Wanneer u er voor kiest om uw dak te laten coaten slaat u eigenlijk twee vliegen in één klap, namelijk:

  • Uw dak ziet er in geen tijd terug als nieuw uit.
  • Er wordt een doeltreffende beschermlaag aangebracht.

Veel mensen vinden het uiteraard belangrijk dat de uitstraling van hun woning ten allen tijde zo optimaal mogelijk is. Mede omwille van deze reden wordt er op regelmatige basis bijvoorbeeld voor gekozen om een gevelreiniging uit te laten voeren. Ook uw dak valt echter bijzonder hard op in de omgeving waardoor ook hier de nodige aandacht aan besteden geen overbodige luxe is. De extra beschermlaag die door een dakcoating wordt aangebracht zorgt er daarnaast voor dat uw dak beter wordt geïsoleerd waardoor het een veelzijdige meerwaarde betekent voor uw woning.