Dak impregneren

Veel mensen krijgen op een bepaald ogenblik te maken met vochtproblemen onder hun dak. Hier kunnen verschillende oorzaken van aan de basis liggen. Eén van de mogelijke oorzaken gaat schuil in het feit dat uw dak niet echt ‘waterwerend’ is. Dit zorgt er voor dat vocht eenvoudig door kan dringen in het dak waardoor er na verloop van tijd bijvoorbeeld schimmels kunnen ontstaan. Het spreekt voor zich dat deze schimmels absoluut niet bevorderlijk zijn voor de gezondheid van het binnenklimaat in uw woning. Door er voor te kiezen om uw dak te laten impregneren kunt u dit euvel gelukkig wel op efficiënte wijze oplossen.

Waarom uw dak impregneren?

Onderzoek dat door de jaren heen werd uitgevoerd heeft aan het licht gebracht dat daken die na of zelfs tijdens een regenbui droog blijven minder snel vuil worden en bijgevolg ook minder snel sporen van slijtage gaan vertonen. U kunt dit eigenlijk een beetje vergelijken met het waxen van een auto. De regen vloeit dan eenvoudig van de carrosserie waardoor vuil er zich nooit aan zal hechten. Blijft er onverhoopt toch een beetje vuil op de auto liggen, dan is deze zeer eenvoudig schoon te maken. Hetzelfde geldt eveneens voor een dak dat wordt geïmpregneerd.

Eerst een grondige reiniging uitvoeren

Het is bijzonder belangrijk om voor het impregneren van uw dak een grondige reiniging uit te voeren. Wanneer u er voor kiest om uw dak meteen te laten impregneren zonder deze eerst grondig te reinigen zal dit doorgaans altijd haar doel voorbij schieten. De reiniging is namelijk nodig om het vuil te verwijderen en de poriën vrij te maken. Alleen op die manier kan het impregneermiddel doordringen tot in het diepste van de materialen waardoor het een natuurlijke, afstotende laag kan realiseren. Hierdoor wordt uw dak optimaal beschermd en kan schade door invloeden vanuit het weer of de natuur zeer eenvoudig worden geweerd.