Dak reinigen

Indien u over een iets oudere woning beschikt en u merkt dat uw dak vuil begint te worden kan het interessant zijn om een dak reiniging uit te laten voeren. Het reinigen van uw dak is interessant omwille van verschillende redenen. In eerste instantie zorgt u er namelijk voor dat de uitstraling van uw woning er door aanzienlijk wordt verbeterd, maar daarnaast komt dit ook de levensduur van uw dak alleen maar ten goede. Vuile daken lopen immers veel sneller schade op in vergelijking met daken die regelmatig schoon worden gemaakt. Het reinigen van uw dak mag op het eerste zicht een eenvoudige karwei lijken, in de praktijk is dat vaak absoluut niet het geval.

Dak ontmossen

Eén van de belangrijkste aspecten van uw dak reinigen gaat schuil in het ontmossen er van. Het vaak grillige weer zorgt er voor dat het dak van onze woning vaak behoorlijk wat te verduren krijgt. Wat veel mensen niet weten is dat bijvoorbeeld vocht en stof in combinatie met een relatief beperkte hoeveelheid zonlicht de ideale voedingsbodem vormen voor mos en algen. Deze kunnen zich na verloop van tijd alsmaar meer gaan hechten op het dak van onze woning waardoor deze poreuzer wordt. Het gevolg is dat er op middellange termijn scheurtjes en barstjes kunnen ontstaan met alle gevolgen van dien. Het regelmatig laten ontmossen van uw dak is dus met andere woorden zeker geen overbodige luxe.

Een dak coating aanbrengen

Wanneer u er voor heeft gekozen om uw dak te laten reinigen en te ontmossen is het aan te raden om deze vervolgens te voorzien van een speciale coating. Deze coating zorgt er namelijk niet alleen voor dat een nieuwe reiniging kan worden uitgesteld, daarnaast biedt ze een uitstekende bescherming waardoor de levensduur van uw dak gevoelig kan worden verlengd. Een dak coating aanbrengen kost uiteraard ook veel minder op termijn dan een dakrenovatie te moeten uitvoeren waardoor u er altijd een financieel voordeel mee kunt behalen.