Gevel stoomreinigen

Voor mensen die er op regelmatige basis voor kiezen om hun gevel te reinigen is stoomreinigen veelal de meest voor de hand liggende keuze. Hier zijn verschillende redenen voor aan te halen. Stoomreinigen is namelijk uitsluitend interessant wanneer de gevel enkel en alleen beschikt over oppervlakkig vuil welke dus niet diep is aangehecht. Wanneer een gevel jarenlang nooit is gereinigd en het vuil zich heeft weten te manifesteren zal dit type gevelreiniging niet doeltreffend genoeg blijken. Voor een gevel met oppervlakkig vuil vormt ze echt niet alleen een efficiënte, maar tevens ook een voordelige manier om uw gevel te reinigen.

Wat zijn de voordelen van een reiniging met stoom?

Hoewel bovenstaande eigenlijk reeds kort samenvat waarom en wanneer u er het best voor kunt kiezen om een gevelreiniging door middel van stoom uit te voeren zetten we graag nog even alle voordelen voor u op een rijtje:

  • Het platina van de stenen kan door deze manier van reinigen niet beschadigd worden.
  • Stoomreiniging is een zeer milieuvriendelijke techniek omdat er geen chemicaliën aan te pas komen.
  • Kiezen voor een reiniging met stoom is één van de voordeligste gevelreiniging methodes op de markt.
  • Het is een alles behalve agressieve manier van reinigen waardoor ze op haast iedere ondergrond kan worden toegepast.

Eventuele nadelen van stoomreiniging

Bovenstaande voordelen klinken voor u meer dan waarschijnlijk als muziek in de oren, maar zijn er ook nadelen verbonden aan dit type gevelreiniging? Vooraleer te kiezen voor stoomreiniging kan het in ieder geval geen kwaad om rekening te houden met de volgende zaken:

  • Pas op met stoomreiniging op oude en kwetsbare materialen. Vaak vergen deze een speciale reiniging.
  • Stoomreiniging biedt geen oplossing voor hardnekkig vuil dat zich heeft gemanifesteerd.
  • Bij het toepassen van stoomreiniging op bepaalde steensoorten kan zoutbloei ontstaan.

Verzeker uzelf er met andere woorden altijd van of stoomreiniging voor uw type gevel alsook het aanwezige vuil een goede oplossing kan betekenen of niet.