Gevelreiniging producten

Het is algemeen bekend dat u voor het uitvoeren van gevelreiniging over speciale producten en materialen dient te beschikken. Hoewel het gros van de bakstenen gelijkaardige kenmerken vertoont zijn er toch structurele verschillen tussen diverse steensoorten waar te nemen. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om mangasteen te reinigen met zuren. Mangasteen beschikt namelijk over een zeer hoog ijzergehalte waardoor een reiniging met zuren per direct een compleet averechts effect zou hebben. Een goed beeld hebben van de verschillende producten die bestaan alsook hoe deze het best kunnen worden toegepast is dan ook van cruciaal belang.

Water en hoge druk

Een mechanische reiniging van de gevel wordt doorgaans altijd uitgevoerd door middel van heet water dat onder hoge druk tegen de gevel wordt aangespoten. Dit kan een doeltreffende manier van gevelreinigen zijn, maar anderzijds moet er rekening mee worden gehouden dat er interessantere alternatieven zijn voor plaatsen waar bijvoorbeeld het voegwerk van een beperkte kwaliteit is.

Zure gevelreinigers

Een tweede mogelijkheid om gevelreiniging toe te passen is door gebruik te maken van zure gevelreinigers. Dit type reinigers kunnen uitsluitend worden gebruikt wanneer de ondergrond op voorhand grondig werd bevochtigd. Het optreden van niet alleen diepteschade, maar ook het snel indrogen wordt door deze manier van werken vermeden. Hierdoor wordt steeds een prachtig eindresultaat in het vooruitzicht gesteld waar u heel wat jaren lang van zult kunnen genieten.

Sterk alkalische reinigers

Een derde en laatste product waar gebruik van kan worden gemaakt is een sterk alkalische reiniger. Bij dit type reiniger moet eigenlijk op dezelfde manier te werk worden gegaan als bij zure gevelreinigers. In lastig te reinigen situaties is het aan te raden om gebruik te maken van warm water. Op deze manier kan het vuil eenvoudiger worden verwijderd en kunt u in combinatie met bijvoorbeeld chemische middelen een aanzienlijk sneller resultaat bekomen.