Graffiti verwijderen

Graffiti was vroeger een veel groter probleem dan tegenwoordig, maar toch komt het nog steeds regelmatig voor dat de gevels van woningen, maar ook van monumenten worden beklad. Dat is zeer vervelend, niet in het minst omdat graffiti verwijderen vaak een behoorlijke opdracht is. Daarnaast zult u graag willen dat de bekladding op echte korte termijn wordt verwijderd, want alleen op die manier voorkomt u dat ook andere bekladders zich aangesproken gaan voelen. Gelukkig is graffiti verwijderen van uw gevel wel perfect mogelijk.

Hoe graffiti verwijderen?

Graffiti van uw gevel verwijderen mag op het eerste zicht dan wel vrij eenvoudig lijken, in de praktijk wil dat wel eens behoorlijk tegenvallen. Bij het verwijderen van graffiti dient u er namelijk rekening mee te houden dat de verf niet uitloopt waardoor ze de rest van de gevel kan aantasten. Omwille van deze reden is het altijd interessant om een beroep te doen op een expert. Deze zal de meest geschikte reinigingsmethode uitkiezen op basis van niet alleen het type steen, maar ook aan de hand van de aard van de bekladding en de omvang er van. Graffiti verwijderen kan in ieder geval gebeuren door middel van een stoomreiniging, stralen en een chemische reiniging.

Nieuwe graffiti eenvoudiger verwijderen?

Wanneer u woonachtig bent in een omgeving waar regelmatig sprake is van vandalisme door middel van graffiti kan het interessant zijn om uw gevel te laten impregneren door middel van een speciale anti-graffiti laag. In dit geval wordt er voor gekozen om een speciale coating aan te brengen op de gevel waardoor een waterafstotende laag wordt gecreëerd. Deze laag zorgt er voor dat nieuwe graffiti zich niet zo eenvoudig aan het oppervlak kan hechten waardoor deze op bijzonder eenvoudige wijze kan worden verwijderd. Daarnaast vormt ze een natuurlijke bescherming voor uw gevel waardoor ook bijvoorbeeld doorslaand vocht veel minder kans krijgt. Zo slaat u twee vliegen in één klap.