Hydrofoberen

Steeds meer mensen kiezen er vandaag de dag bewust voor om hun gevel te laten impregneren. Het laten impregneren van de gevel brengt dan ook verschillende interessante voordelen met zich mee en kan op tal van verschillende manieren gebeuren. Eén van de mogelijkheden om uw gevel te laten impregneren is het zogenaamde hydrofoberen. In dit geval wordt de gevel behandeld door middel van een waterafstotend middel. Door middel van hydrofoberen is het dan ook mogelijk om op zowel nieuwe als gerenoveerde of gereinigde oppervlakken een waterwerende laag aan te brengen. Het product dat wordt aangebracht blijft op de gevel zelf liggen, maar dringt eveneens binnen in de steen. Hierdoor wordt een optimale bescherming geboden voor uw gevel en dat niet voor even, maar wel voor een zeer lange periode.

Waarom kiezen voor hydrofoberen?

Zoals in de inleiding van dit artikel reeds aangehaald kiezen veel mensen er bewust voor om hun gevel te laten hydrofoberen. Wanneer er op een bepaald ogenblik schade aan de gevel wordt vastgesteld kan het herstellen van die schade immers gepaard gaan met een stevig kostenplaatje. Het hydrofoberen ter bescherming van uw gevel is dan ook veel interessanter. We zetten graag de belangrijkste voordelen even voor u op een rijtje:

  • De gevel wordt op efficiënte wijze waterafstotend gemaakt.
  • Doorslaand vocht kan probleemloos worden voorkomen.
  • Schade door vorst maakt geen enkele kans meer.
  • De groei van algen en schimmels wordt op efficiënte wijze een halt toegeroepen.
  • De isolerende factor van de gevel wordt aanzienlijk verbeterd.
  • De beschermlaag zorgt voor een uitstekende bescherming tegen zure regen.
  • Graffiti verwijderen was nog nooit eerder zo eenvoudig.

Uitstekende oplossing tegen graffiti

Veel mensen die een woning hebben in een buurt die gevoelig is voor bekladding door middel van graffiti kiezen er voor om hun gevel te laten hydrofoberen. De waterafstotende beschermlaag die bij deze manier van impregneren wordt aangebracht zorgt er namelijk voor dat graffiti zeer eenvoudig kan worden verwijderd. Een dure gevelreiniging die schade kan toebrengen aan uw gevel kan op deze manier probleemloos worden voorkomen.