Levensduur gevelreiniging

In eerste instantie wordt er gevelreiniging bij een woning toegepast omdat door de jaren heen de uitstraling van uw gevel kan zijn aangetast. Op het eerste zicht is dat uiteraard niet meer dan normaal, niemand vindt het namelijk fijn wanneer zijn of haar huis er niet echt mooi meer bij ligt. Toch is er nog een veel belangrijkere reden om gevelreiniging toe te passen. Alleen door regelmatig een grondige reiniging door te voeren is het namelijk mogelijk om de levensduur van uw gevel zo optimaal mogelijk te houden. Zonder een dergelijke reiniging kan vuil zich namelijk gaan manifesteren waardoor de gevel beschadigd raakt. Het herstellen van een gevel is overigens ook veel duurder dan af en toe een grondige reiniging uitvoeren.

Gevolgen van schade aan de gevel

Het niet uitvoeren van een regelmatige reiniging aan de gevel van uw gebouw kan er op een bepaald ogenblik voor zorgen dat er schade zal ontstaan. Deze schade kan op het eerste zicht gewoon oppervlakkig lijken, maar kan zich verder manifesteren. Daardoor kan niet alleen de muur aan de buitenzijde worden aangetast, maar kan de beschadiging zich doorzetten tot in het interieur van uw woning met alle mogelijke gevolgen van dien.

Impregneren ter bevordering van de levensduur

Het belangrijkste aspect van uw gevel is dat deze niet vochtdoorlatend is. Heel veel gevels hebben echter te maken met doorslaand vocht waardoor er schimmels kunnen ontstaan. Deze schimmels hebben niet alleen een directe, negatieve invloed op het leefklimaat in huis, daarnaast zijn ze ook gewoon erg lelijk. Bij het toepassen van gevelreiniging kan het dan ook nooit kwaad om uw gevel ook meteen te impregneren. Op deze manier kunt u er niet alleen voor zorgen dat bijvoorbeeld vorstschade geen kans meer maakt, daarnaast zult u merken dat het ook de isolerende waarde van uw gevel structureel verhoogt. Het mag dan ook duidelijk zijn, wilt u, uw gevel graag voorzien van een zo optimaal mogelijke levensduur? Dan is kiezen voor een regelmatige gevelreiniging alsook het laten impregneren van uw gevel beslist geen overbodige luxe.