Soorten gevelreiniging

Wanneer u op een bepaald ogenblik vast moet stellen dat uw gevel aanzienlijk is vervuild gaat ongetwijfeld het idee bij u spelen om een gevelreiniging uit te laten voeren. Er bestaan op dit vlak tegenwoordig verschillende reinigings methoden die allen een gunstig resultaat kunnen verwezenlijken. We zetten de verschillende soorten reinigings methoden graag voor u op een rijtje:

Zandstralen

  • De meest toegepaste reinigings methode is zandstralen. Bij deze reinigings methode wordt er voor gekozen om kleine korrels zand onder hoge druk tegen de gevel aan te spuiten. Hierdoor wordt het merendeel van het vuil op zeer efficiënte wijze verwijderd en daarnaast is het ook nog eens een zeer milieuvriendelijke manier van reinigen. Let wel, zandstralen is één van de duurste reinigings methoden en beslist niet geschikt voor alle type gevelmaterialen.

Vochtstralen

  • Eén van de populairste manieren om gevelreiniging toe te passen gaat schuil in het gebruik van vochtstralen. In dit geval wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van water en zand of kalk en glasparels. Gezien het feit dat water een stuk zachter is dan zand kan er een meer dan degelijke reiniging worden uitgevoerd, maar dan wel zonder het risico te lopen om uw gevel te beschadigen.

Nevelstralen

  • Mensen die eigenaar zijn van een gebouw met een bepaalde historische waarde dienen er rekening mee te houden dat hun gevelreiniging op bijzonder voorzichtige wijze moet worden aangepakt. In een dergelijke situatie zijn nevelstralen de meest aangewezen methode. Bij deze techniek wordt er namelijk gebruik gemaakt van indirecte stralen die meteen worden afgestemd op de te reinigen gevel. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat er een prima reiniging kan worden verkregen en dat zonder dat er schade aan de gevel wordt aangebracht.

Stoomreinigen

  • In tegenstelling tot wat veel mensen verwachten is het bij een stoomreiniging niet zozeer de druk die bepalend is voor de reiniging, maar wel de temperatuur van het water. Deze bedraagt doorgaans altijd zo’n 100 a 150 graden Celsius. Omwille van het feit dat er bij een stoomreiniging uitsluitend water wordt gebruikt is dit een zeer voordelige manier om uw gevel te reinigen.

Chemische reiniging

  • Een chemische reiniging wordt doorgaans uitsluitend toegepast om het meest hardnekkige vuil van een gevel te kunnen verwijderen. Bij dit type reiniging wordt dan ook gebruik gemaakt van (een combinatie van) biologische of chemische middelen die specifiek worden afgestemd op de ondergrond die wordt behandeld. Een chemische reiniging is een goedkope en efficiënte manier om uw gevel er in geen tijd terug als nieuw uit te laten zien.